گوشت رکورددار تورم ماهانه شد-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

گوشت رکورددار تورم ماهانه شد

مرکز آمار ایران گزارش مربوط به تورم تیر ماه ۱۴۰۱ را منتشر کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد در هر سه شاخص تورم نقطه‌ای، سالانه و ماهانه گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات بیشترین تأثیر را روی تورم تیر ماه داشته‌اند. اما بیشترین تورم خوراکی مربوط به کدام کالاهاست؟
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 23
کد خبر: ۱۴۳۷۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ بررسی گزارش جدید مرکز آمار از تورم ایران نشان می‌دهد در هر سه شاخص سالانه، نقطه‌ای و ماهانه گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات نقش پررنگ‌تری نسبت به گروه غیرخوراکی‌ دارند. عبور تورم خوراکی از نرخ ۸۶ درصد نسبت به تیر سال گذشته می‌تواند نشانه جدی از تخلیه بار تورم روی سفره مردم و فشار معیشتی باشد.

همان‌طور که در نمودارهای زیر هم مشخص است، تورم خوراکی در شاخص نقطه به نقطه ۸۶ درصد و شاخص سالانه آن ۵۴٫۶ درصد است. بدین ترتیب در شاخص نقطه‌ای و سالانه، نرخ تورم این گروه نسبت به خرداد سال جاری به ترتیب رشد ۴٫۴ درصدی و سه درصدی را به تصویر می‌کشد. در محاسبه تورم ماهانه گرچه تورم خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات ۱۹٫۷ درصد افت داشت. اما همچنان نسبت به گروه غیرخوراکی‌ها و خدمات رقم بالاتری را نشان می‌دهد.

روغن رکورددار تورم نقطه‌ای و سالانه؛ گوشت صدرنشین شاخص ماهانه

گرچه در بررسی تورم خوراکی نقطه‌ای تا پایان اردیبهشت روغن پرچم تورم خوراکی‌ را در دست داشت، اما برای دومین ماه متوالی این «روغن و چربی‌ها» رکورددار این شاخص در مجموع کالاهای مورد محاسبه شد. بر این اساس میانگین قیمت روغن در مقایسه با تیر سال گذشته ۲۹۳٫۱ درصد افزایش را تجربه کرد. روغن در ۱۲ ماه منتهی به پایان تیر سال جاری نیز تورم ۹۱٫۱ درصدی را ثبت کرد تا در هر دو شاخص نقطه‌ای و سالانه رکورددار تورم باشد.

گوشت قرمز و گوشت ماکیان نیز با ثبت تورم ۱۱٫۶ درصدی بیشترین رشد قیمت را در مجموع کالاهای مورد محاسبه نسبت به پایان خرداد ۱۴۰۱ داشت.

تخلیه تورم خوراکی بر سفره مردم

تا چندی پیش گروه‌های غیرخوراکی ازجمله مسکن بیشترین تأثیر را روی تورم کل داشتند. اما در چند ماه اخیر این تورم خوراکی بود خودنمایی کرد. به‌ویژه کالاهایی نظیر روغن، گوشت، لنیات، مرغ و … بیشترین نقش را در این زمینه داشته‌اند. اعداد و ارقام گواه مناسبی هستند که اکنون بیشترین فشار تورمی روی سفره و معیشت مردم است.

متأسفانه این شرایط در چند وقت اخیر باعث حذف کالاهای اساسی از سفره بسیاری از شهروندان شد. اکنون بررسی‌ها نشان می‌دهد تورم خوراکی به کالاهای غیرضروری رسیده است. به‌عنوان مثال محاسبات نشان می‌دهد اکنون هر کیلوگرم چیپس ۱۸۶ هزار تومان قیمت دارد. نرخی که طبیعتاً نشانه‌های خود را در محاسبات تورم ماه‌های دیگر نشان می‌دهد.

ارسال نظر